Cícerovo-paradajkový šalát
150 g uvareného cíceru
6 - 7 menších paradajok
1 paprika
1 malá červená cibuľa
2 - 3 listy ľadového šalátu
uhorka
morská soľ
mletá rasca, mleté čierne korenie
olivový olej
citrónová šťava
petržlenová vňať
6 - 7 menších paradajok
1 paprika
1 malá červená cibuľa
2 - 3 listy ľadového šalátu
uhorka
morská soľ
mletá rasca, mleté čierne korenie
olivový olej
citrónová šťava
petržlenová vňať
Uvarený cícer scedíme a necháme odkvapkať.
Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja, pridáme cícer a zľahka ho opekáme asi 4 minúty, kým nedostane zlatistú farbu. Premiešame, osolíme, okoreníme a opekáme asi 3 minúty už bez miešania. Odstavíme, posypeme mletou rascou a premiešame.
Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, uhorku, papriku na malé kocky a paradajky na štvrtky.
Do vhodnej nádoby natrháme šalát, pridáme nakrájanú zeleninu a teplý cícer. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a zľahka premiešame. Hotový šalát necháme chvíľu odstáť, aby sa suroviny chuťovo spojili.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja, pridáme cícer a zľahka ho opekáme asi 4 minúty, kým nedostane zlatistú farbu. Premiešame, osolíme, okoreníme a opekáme asi 3 minúty už bez miešania. Odstavíme, posypeme mletou rascou a premiešame.
Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno, uhorku, papriku na malé kocky a paradajky na štvrtky.
Do vhodnej nádoby natrháme šalát, pridáme nakrájanú zeleninu a teplý cícer. Pokvapkáme olivovým olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a zľahka premiešame. Hotový šalát necháme chvíľu odstáť, aby sa suroviny chuťovo spojili.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára